i gotować jeszcze przez 5 minut do ciepłego piekarnika, aby risotto doszło i nabrało smaku.<br>Nasza rada<br>Zamiast mrożonego szpinaku możesz użyć świeżego. Przebrane i opłukane liście gotuj 5 min w małej ilości wody. Szpinak odsącz na sicie i zmiksuj.<br><name type="prod">Krupnik z pęczaku</>,<br><name type="prod">makaron szpinakowy z białym serem</><br>* Czas przygotowania zupy 50 minut<br>* Czas przygotowania II dania 45 minut<br>Składniki: pęczek włoszczyzny, cebula, 10 dag pęczaku, 2 ziemniaki, łyżka masła, 2 łyżki gęstej śmietany, sól, pieprz, listek laurowy, ziele angielskie, 2 łyżki posiekanej natki.<br>Przygotowanie:<br>* Pęczak namoczyć na noc w zimnej wodzie. Odcedzić, zalać 1,5 l wody, gotować z dodatkiem