Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i gotować jeszcze przez 5 minut do ciepłego piekarnika, aby risotto doszło i nabrało smaku.
Nasza rada
Zamiast mrożonego szpinaku możesz użyć świeżego. Przebrane i opłukane liście gotuj 5 min w małej ilości wody. Szpinak odsącz na sicie i zmiksuj.
Krupnik z pęczaku,
makaron szpinakowy z białym serem
* Czas przygotowania zupy 50 minut
* Czas przygotowania II dania 45 minut
Składniki: pęczek włoszczyzny, cebula, 10 dag pęczaku, 2 ziemniaki, łyżka masła, 2 łyżki gęstej śmietany, sól, pieprz, listek laurowy, ziele angielskie, 2 łyżki posiekanej natki.
Przygotowanie:
* Pęczak namoczyć na noc w zimnej wodzie. Odcedzić, zalać 1,5 l wody, gotować z dodatkiem
i gotować jeszcze przez 5 minut do ciepłego piekarnika, aby risotto doszło i nabrało smaku.<br>Nasza rada<br>Zamiast mrożonego szpinaku możesz użyć świeżego. Przebrane i opłukane liście gotuj 5 min w małej ilości wody. Szpinak odsącz na sicie i zmiksuj.<br>&lt;name type="prod"&gt;Krupnik z pęczaku&lt;/&gt;,<br>&lt;name type="prod"&gt;makaron szpinakowy z białym serem&lt;/&gt;<br>* Czas przygotowania zupy 50 minut<br>* Czas przygotowania II dania 45 minut<br>Składniki: pęczek włoszczyzny, cebula, 10 dag pęczaku, 2 ziemniaki, łyżka masła, 2 łyżki gęstej śmietany, sól, pieprz, listek laurowy, ziele angielskie, 2 łyżki posiekanej natki.<br>Przygotowanie:<br>* Pęczak namoczyć na noc w zimnej wodzie. Odcedzić, zalać 1,5 l wody, gotować z dodatkiem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego