Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
łyżki startego żółtego łagodnego sera, bułka, 3 ząbki czosnku, szczypta mielonej papryki.
Przygotowanie:
* Kromki chleba podsuszyć na patelni i zetrzeć na tarce. Cebule i czosnek posiekać.
* W garnku rozgrzać olej i zrumienić cebule z czosnkiem. Zalać 1 litrem wrzątku, zagotować. Wsypać pokruszony chleb i gotować 2 minuty, mieszając.
* Do wrzącej zupy wbić jajka i zamieszać. Doprawić wegetą, solą, pieprzem i papryka.
* Nasza rada
Łatwiej wysmarujesz formę masłem, gdy je lekko podgrzejesz. Pamiętaj też o wytarciu brzegów formy przed pieczeniem, gdyż zostawione resztki przypalą się.
* Bułkę pokroić w plasterki. Żółty ser wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i ułożyć na plasterkach bulki
łyżki startego żółtego łagodnego sera, bułka, 3 ząbki czosnku, szczypta mielonej papryki.<br>Przygotowanie:<br>* Kromki chleba podsuszyć na patelni i zetrzeć na tarce. Cebule i czosnek posiekać.<br>* W garnku rozgrzać olej i zrumienić cebule z czosnkiem. Zalać 1 litrem wrzątku, zagotować. Wsypać pokruszony chleb i gotować 2 minuty, mieszając.<br>* Do wrzącej zupy wbić jajka i zamieszać. Doprawić wegetą, solą, pieprzem i papryka.<br>* Nasza rada<br>Łatwiej wysmarujesz formę masłem, gdy je lekko podgrzejesz. Pamiętaj też o wytarciu brzegów formy przed pieczeniem, gdyż zostawione resztki przypalą się.<br>* Bułkę pokroić w plasterki. Żółty ser wymieszać z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i ułożyć na plasterkach bulki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego