Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
w mące, roztrzepanym jajku i bulce tartej. Smażyć na rumiano z obydwu stron na rozgrzanym oleju.
Nasza rada
Chrupiące kotleciki warzywne możesz podawać z ziemniakami lub ugotowanym na sypko ryżem. Doskonałym dodatkiem do tego dania będzie również pikantny sos pomidorowy.

Zupa owocowa
kotlety z płatków owsianych i sera
* Czas przygotowania zupy 30 minut
* Czas przygotowania II dania 20 minut
Składniki: 4 jabłka, 4 gruszki, szklanka mleka, jajko, łyżka mąki, kawałek laski cynamonu, 5 ziemniaków, łyżeczka cukru, sól, 2 goździki.
Przygotowanie:
* Owoce umyć, obrać i pokroić na małe kawałki, usuwając przy tym gniazda nasienne. Zalać 1,2 l wody.
* Gotować z cynamonem
w mące, roztrzepanym jajku i bulce tartej. Smażyć na rumiano z obydwu stron na rozgrzanym oleju.<br>Nasza rada<br>Chrupiące kotleciki warzywne możesz podawać z ziemniakami lub ugotowanym na sypko ryżem. Doskonałym dodatkiem do tego dania będzie również pikantny sos pomidorowy.<br>&lt;page nr=10&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt;Zupa owocowa&lt;/&gt;<br>&lt;name type="prod"&gt; kotlety z płatków owsianych i sera&lt;/&gt;<br>* Czas przygotowania zupy 30 minut<br>* Czas przygotowania II dania 20 minut<br>Składniki: 4 jabłka, 4 gruszki, szklanka mleka, jajko, łyżka mąki, kawałek laski cynamonu, 5 ziemniaków, łyżeczka cukru, sól, 2 goździki.<br>Przygotowanie:<br>* Owoce umyć, obrać i pokroić na małe kawałki, usuwając przy tym gniazda nasienne. Zalać 1,2 l wody.<br>* Gotować z cynamonem
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego