Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
i podsmażyć na złoto. Pietruszkę oraz seler obrać, opłukać, zetrzeć na tarce do jarzyn, dodać do cebuli razem z ryżem.
* Smażyć 2-3 minuty. Zalać litrem wrzątku. Dodać listek laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, sól i pieprz. Gotować 15 minut.
* Opłukać, osączyć i posiekać szczaw. Rozdrobniony włożyć do gotującej się zupy.
* Zupę gotować jeszcze 5-10 minut. Na talerzach ozdobić polówkami jajka.
***
Składniki: 2 cebule, po 40 dag kabaczka oraz ziemniaków, strąk papryki, kawałek selera, marchew, łyżka koncentratu pomidorowego, 2-3 ząbki czosnku, 20 dag kiełbasy, szczypta mielonej słodkiej papryki, szczypta ziół prowansalskich, sól, pieprz, 4 łyżki oleju, natka.
Przygotowanie:
* Kabaczek
i podsmażyć na złoto. Pietruszkę oraz seler obrać, opłukać, zetrzeć na tarce do jarzyn, dodać do cebuli razem z ryżem.<br>* Smażyć 2-3 minuty. Zalać litrem wrzątku. Dodać listek laurowy, kilka ziaren ziela angielskiego, sól i pieprz. Gotować 15 minut.<br>* Opłukać, osączyć i posiekać szczaw. Rozdrobniony włożyć do gotującej się zupy.<br>* Zupę gotować jeszcze 5-10 minut. Na talerzach ozdobić polówkami jajka.<br>***<br>Składniki: 2 cebule, po 40 dag kabaczka oraz ziemniaków, strąk papryki, kawałek selera, marchew, łyżka koncentratu pomidorowego, 2-3 ząbki czosnku, 20 dag kiełbasy, szczypta mielonej słodkiej papryki, szczypta ziół prowansalskich, sól, pieprz, 4 łyżki oleju, natka.<br>Przygotowanie:<br>* Kabaczek
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego