Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
w łupinach około godziny, aż będą miękkie. Po ugotowaniu obrać i zetrzeć na tarce. Dodać obrane ze skórki i również starte na tarce jabłka.
* Starte jabłka oraz buraki zalać litrem wody. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, sól oraz pieprz i gotować około 10 minut.
* Mąkę wymieszać z mlekiem, wlać do zupy i mieszając, zagotować. Zupę doprawić zmiażdżonymi ząbkami czosnku, szczyptą cukru oraz octem.
* Podawać posypaną posiekanym koperkiem. Można ją jeść z razowym chlebem.
***
Składniki: 25 dag twarogu, 60 dag ugotowanych w łupinach ziemniaków, jajko, 2 średnie cebule, 2 łyżki masła, łyżka posiekanej natki lub szczypiorku, niepełna szklanka mąki, sól.
Przygotowanie:
* Ostudzone
w łupinach około godziny, aż będą miękkie. Po ugotowaniu obrać i zetrzeć na tarce. Dodać obrane ze skórki i również starte na tarce jabłka.<br>* Starte jabłka oraz buraki zalać litrem wody. Dodać listek laurowy, ziele angielskie, sól oraz pieprz i gotować około 10 minut.<br>* Mąkę wymieszać z mlekiem, wlać do zupy i mieszając, zagotować. Zupę doprawić zmiażdżonymi ząbkami czosnku, szczyptą cukru oraz octem.<br>* Podawać posypaną posiekanym koperkiem. Można ją jeść z razowym chlebem.<br>***<br>Składniki: 25 dag twarogu, 60 dag ugotowanych w łupinach ziemniaków, jajko, 2 średnie cebule, 2 łyżki masła, łyżka posiekanej natki lub szczypiorku, niepełna szklanka mąki, sól.<br>Przygotowanie:<br>* Ostudzone
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego