Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
na złoty kolor. Pod bieżącą wodą opłucz ryż i wrzuć go do bulionu. Gotuj, aż będzie miękki. Następnie włóż do garnka podsmażone warzywa, ziarenka pieprzu i listki laurowe. Obierz ze skórki ogórki kiszone (powinny być dość duże) i zetrzyj je na grubiej tarce lub pokrój w drobna kosteczkę. Włóż do zupy.
Zupa będzie smaczniejsza i bardziej aromatyczna, jeśli wlejesz do niej trochę zalewy z kiszonych ogórków.
Gotuj zupę 5-7 minut, pod koniec gotowania dodaj drobniutko posiekana zieleninę, gotuj jeszcze 3 minuty. Zdejmij z ognia i dopraw czosnkiem roztartym z solą. Gotową zupę podawaj z pieczywem lub grzankami.
RADA: zamiast podrobów
na złoty kolor. Pod bieżącą wodą opłucz ryż i wrzuć go do bulionu. Gotuj, aż będzie miękki. Następnie włóż do garnka podsmażone warzywa, ziarenka pieprzu i listki laurowe. Obierz ze skórki ogórki kiszone (powinny być dość duże) i zetrzyj je na grubiej tarce lub pokrój w drobna kosteczkę. Włóż do zupy.<br>Zupa będzie smaczniejsza i bardziej aromatyczna, jeśli wlejesz do niej trochę zalewy z kiszonych ogórków. <br>Gotuj zupę 5-7 minut, pod koniec gotowania dodaj drobniutko posiekana zieleninę, gotuj jeszcze 3 minuty. Zdejmij z ognia i dopraw czosnkiem roztartym z solą. Gotową zupę podawaj z pieczywem lub grzankami.<br>RADA: zamiast podrobów
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego