Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
W tym czasie podsmaż na gorącej patelni z odrobiną oleju pokrajana drobno paprykę; kiedy się przyrumieni dodaj mięso i wszystko razem (mieszając!) smaż jeszcze przez 10 minut (jeśli to mięso wieprzowe) lub 15-20 minut (jeśli to mięso mieszane). Następnie wlej na patelnię rozmieszaną ze 150 ml zimnej wody resztę zupy gulaszowej KNORR i duś kolejne 10 minut. Dla wzbogacenia smaku można dodać śmietankę. Pyszne z ryżem, ziemniakami, a nawet po prostu z pieczywem.
Zapiekane klopsiki Toscana
Składniki:
350 g mięsa mielonego
sól, pieprz
Zupa krem z pomidorów Knorr
200 ml śmietany
125 g sera żółtego
Zacznij nagrzewać piekarnik... Do mięsa
W tym czasie podsmaż na gorącej patelni z odrobiną oleju pokrajana drobno paprykę; kiedy się przyrumieni dodaj mięso i wszystko razem (mieszając!) smaż jeszcze przez 10 minut (jeśli to mięso wieprzowe) lub 15-20 minut (jeśli to mięso mieszane). Następnie wlej na patelnię rozmieszaną ze 150 ml zimnej wody resztę zupy gulaszowej &lt;name type="org"&gt;KNORR&lt;/&gt; i duś kolejne 10 minut. Dla wzbogacenia smaku można dodać śmietankę. Pyszne z ryżem, ziemniakami, a nawet po prostu z pieczywem.<br>Zapiekane klopsiki Toscana<br>Składniki:<br>350 g mięsa mielonego <br>sól, pieprz<br>Zupa krem z pomidorów &lt;name type="org"&gt;Knorr&lt;/&gt;<br>200 ml śmietany<br>125 g sera żółtego<br>Zacznij nagrzewać piekarnik... Do mięsa
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego