Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
5 minut, na koniec dodaj śmietankę. Najlepiej smakuje z ryżem lub ziemniakami.
Schab w borowikach
Składniki:
Zupa krem z borowików Knorr
śmietanka 18% - 30 ml
mięso wieprzowe (sznycel lub schab) - 250 g
olej - 3 łyżki
Włącz piekarnik na 180°C - niech się nagrzewa. Mięso pokrop olejem, posyp 1/2 zawartości zupy krem z borowików KNORR, a następnie przełóż do żaroodpornego naczynia, przykryj, wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180°C przez 10 minut. W tym czasie pozostałą część zupy krem z borowików KNORR wymieszaj ze 150 ml wody i wlej do mięsa. Piecz dalej (nadal pod przykrywką) przez kolejne
5 minut, na koniec dodaj śmietankę. Najlepiej smakuje z ryżem lub ziemniakami.<br>Schab w borowikach<br>Składniki:<br>Zupa krem z borowików &lt;name type="org"&gt;Knorr&lt;/&gt; <br>śmietanka 18% - 30 ml<br>mięso wieprzowe (sznycel lub schab) - 250 g <br>olej - 3 łyżki<br>Włącz piekarnik na 180°C - niech się nagrzewa. Mięso pokrop olejem, posyp 1/2 zawartości zupy krem z borowików &lt;name type="org"&gt;KNORR&lt;/&gt;, a następnie przełóż do żaroodpornego naczynia, przykryj, wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180°C przez 10 minut. W tym czasie pozostałą część zupy krem z borowików &lt;name type="org"&gt;KNORR&lt;/&gt; wymieszaj ze 150 ml wody i wlej do mięsa. Piecz dalej (nadal pod przykrywką) przez kolejne
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego