Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Gazeta Lubuska
Nr: 08.12
Miejsce wydania: Zielona Góra
Rok: 2005
opłaca się ich biznes. Skąd ta zmiana?
- Wiem, że drób jest droższy. Jednak co robić, gdy trzeba, to kupuję - mówi Agnieszka Twarowska z Zielonej Góry. Po prawej Małgorzata Sieniawska, kierowniczka sklepu Żubr.


- Wiosną kilogram kurczaka kosztował o 50-60 groszy mniej niż dziś - wylicza Małgorzata Sieniawska, kierowniczka sklepu Żubr. - Ludzie zwracają uwagę na wyższe ceny. Jednak kurczak to stały gość naszych stołów i nie kupujemy go mniej niż kiedyś.

Inne lato

Latem w sklepach kurczaki zawsze taniały. W tym roku jest odwrotnie - drożeją i jak twierdzą producenci - mogą być jeszcze droższe.
- Tak jest od początku lipca - mówi Ewa Matysiak, dyrektor handlowy firmy
opłaca się ich biznes. Skąd ta zmiana?&lt;/&gt;<br>- Wiem, że drób jest droższy. Jednak co robić, gdy trzeba, to kupuję - mówi Agnieszka Twarowska z Zielonej Góry. Po prawej Małgorzata Sieniawska, kierowniczka sklepu Żubr.<br><br><br>- Wiosną kilogram kurczaka kosztował o 50-60 groszy mniej niż dziś - wylicza Małgorzata Sieniawska, kierowniczka sklepu Żubr. - Ludzie zwracają uwagę na wyższe ceny. Jednak kurczak to stały gość naszych stołów i nie kupujemy go mniej niż kiedyś.<br><br>&lt;tit&gt;Inne lato&lt;/&gt;<br><br>Latem w sklepach kurczaki zawsze taniały. W tym roku jest odwrotnie - drożeją i jak twierdzą producenci - mogą być jeszcze droższe. <br>- Tak jest od początku lipca - mówi Ewa Matysiak, dyrektor handlowy firmy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego