Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Wprost
Nr: 11.07
Miejsce wydania: Poznań
Rok: 1999
mieszanka sera krowiego, owczego i koziego) najlepiej sprzedaje się w kształcie grillowanych serduszek. W oryginalnych przystawkach przodują Turcy, proponujący między innymi ryż na zimno zawijany w liście winogronowe.

Rynek żywieniowy domaga się zmian. Do niedawna wszyscy mówili wyłącznie o zdrowym jedzeniu: bez cholesterolu i środków konserwujących. Przyszła moda na ryby, żywność organiczną i lekką kuchnię francuską. Posiłki były celebrowane. Dzisiaj niewielu ma na to czas. Zapanował model Essen-rund-um-die-Uhr - "jedzenie na okrągło", często w pośpiechu. Potrawy, nawet te najbardziej pospolite, powinny przyciągać uwagę wyglądem, a jednocześnie być łatwe w przygotowaniu - zauważył podczas konferencji prasowej tegorocznych targów Christian Ehlers
mieszanka sera krowiego, owczego i koziego) najlepiej sprzedaje się w kształcie grillowanych serduszek. W oryginalnych przystawkach przodują Turcy, proponujący między innymi ryż na zimno zawijany w liście winogronowe.<br><br>Rynek żywieniowy domaga się zmian. Do niedawna wszyscy mówili wyłącznie o zdrowym jedzeniu: bez cholesterolu i środków konserwujących. Przyszła moda na ryby, żywność organiczną i lekką kuchnię francuską. Posiłki były celebrowane. Dzisiaj niewielu ma na to czas. Zapanował model Essen-rund-um-die-Uhr - "jedzenie na okrągło", często w pośpiechu. Potrawy, nawet te najbardziej pospolite, powinny przyciągać uwagę wyglądem, a jednocześnie być łatwe w przygotowaniu - zauważył podczas konferencji prasowej tegorocznych targów Christian Ehlers
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego