Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji Książka
To przepisy na tradycyjne potrawy polskie, takie które pamiętamy z domu naszych rodziców lub dziadków, ale których dziś sami często nie umiemy przygotować. Zebrane są one w kilku tematycznych rozdziałach, np.: zupy, potrawy z mąki i ziemniaków, dania z ryb, warzywa, smakołyki, dodatki i napoje. Całość bogato ilustrowana przez Autorkę.
ZAWARTOŚĆ
Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji
● prawie 120 przepisów na tradycyjne dania polskie, np. czernina, zalewajka, kluski kładzione, gołąbki, szczupak w szarym sosie, ogórki kiszone, ćwikła z chrzanem, ciastka ze skwarek, szarlotka, smalec do chleba
● 7 rozdziałów tematycznych, np. zupy, potrawy z mąki i ziemniaków, dania z ryb, warzywa, smakołyki, dodatki i napoje
● przydatne wagi i miary
● przepisy w kolejności alfabetycznej
● każdy etap przygotowania potrawy opatrzony jest rysunkiem Autorki