Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
jak do modlitwy, piją wznosząc oczy ku niebu.
Marco Antonio Orellana z Wenecji, odkrywca Amazonii
Trochę historii
Historia czekolady sięga trzech tysięcy lat wstecz. Starożytne cywilizacje Olmeków i Majów, zamieszkujące Amerykę Środkową, jako pierwsze zaczęły uprawiać drzewa "Theobroma cacao". Ich nazwa pochodzi od greckich słów "theos" - bóg i "broma" - napój. Dlatego była ii ciągle jest tam uważana z napój bogów, czekoladę wytwarza się z nasion, czyli z ziaren kakaowych.
Cudowna moc czekolady
O czekoladzie można powiedzieć, że jest "roślinnym prozakiem", gdyż poprawia nastrój. Dzieje się tak z sprawą substancji zwanej fenylotylaminą. Kiedy przedostaje się do krwioobiegu, powoduje poprawę nastroju, stymuluje pozytywną energię
jak do modlitwy, piją wznosząc oczy ku niebu.<br>Marco Antonio Orellana z Wenecji, odkrywca Amazonii<br>Trochę historii<br>Historia czekolady sięga trzech tysięcy lat wstecz. Starożytne cywilizacje Olmeków i Majów, zamieszkujące Amerykę Środkową, jako pierwsze zaczęły uprawiać drzewa "Theobroma cacao". Ich nazwa pochodzi od greckich słów "theos" - bóg i "broma" - napój. Dlatego była ii ciągle jest tam uważana z napój bogów, czekoladę wytwarza się z nasion, czyli z ziaren kakaowych.<br>Cudowna moc czekolady<br>O czekoladzie można powiedzieć, że jest "roślinnym prozakiem", gdyż poprawia nastrój. Dzieje się tak z sprawą substancji zwanej fenylotylaminą. Kiedy przedostaje się do krwioobiegu, powoduje poprawę nastroju, stymuluje pozytywną energię
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego