Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Polityka
Nr: 22
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1995
tyle cholesterolu, co dwa i pół jajka. Lekarze nie namawiają, aby jajek nie jeść w ogóle, lecz żeby ograniczyć się do dwóch tygodniowo. Cholesterol jest bowiem szkodliwy dopiero w nadmiarze.

- Masło ma też zalety - uważa Andrzej Baranowski z Krajowego Porozumienia Spółdzielni Mleczarskich. - Ze względu na zawartość naturalnych witamin A, D, E i K powinno się znaleźć w diecie każdego dziecka. Jest też najbardziej podobne do tłuszczu zawartego w mleku matki. Nikt nie kwestionuje poglądu, że naturalne witaminy i brak jakichkolwiek chemikaliów to coś lepszego od witamin syntetycznych oraz konserwantów. Masło, jak zjełczeje, to śmierdzi i sam zapach zniechęca do jego jedzenia
tyle cholesterolu, co dwa i pół jajka. Lekarze nie namawiają, aby jajek nie jeść w ogóle, lecz żeby ograniczyć się do dwóch tygodniowo. Cholesterol jest bowiem szkodliwy dopiero w nadmiarze.<br><br>- Masło ma też zalety - uważa Andrzej Baranowski z Krajowego Porozumienia Spółdzielni Mleczarskich. - Ze względu na zawartość naturalnych witamin A, D, E i K powinno się znaleźć w diecie każdego dziecka. Jest też najbardziej podobne do tłuszczu zawartego w mleku matki. Nikt nie kwestionuje poglądu, że naturalne witaminy i brak jakichkolwiek chemikaliów to coś lepszego od witamin syntetycznych oraz konserwantów. Masło, jak zjełczeje, to śmierdzi i sam zapach zniechęca do jego jedzenia
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego