Typ tekstu: Książka
Autor: Olko Stanisława
Tytuł: Makrobiotyka w polskiej kuchni
Rok wydania: 1994
Rok powstania: 1993
chorób jako oddzielnych jednostek chorobowych. W jej pojęciu są to tylko różne objawy choroby całego organizmu, polegającej na zaburzeniu równowagi fizjologiczno-biologicznej. Oznacza to, że za każdym razem choruje cały organizm, a nie jego narząd, który jest tylko częścią całości. Poszczególnych narządów mogą dotyczyć tylko objawy choroby.

Diety makrobiotyczne według G. Ohsawy

Dziesięć sposobów odżywiania, które poleca G. Ohsawa, opiera się na zachowaniu właściwej równowagi jin-jang. I dlatego niezależnie od rodzaju diety wszystkie sposoby zmierzają do zachowania zdrowia, nawet wtedy jeżeli filozofii jin-jang nie rozumiemy w pełni.

Diety od 1 do 7 są lecznicze. Natomiast diety -3, -2, -1
chorób jako oddzielnych jednostek chorobowych. W jej pojęciu są to tylko różne objawy choroby całego organizmu, polegającej na zaburzeniu równowagi fizjologiczno-biologicznej. Oznacza to, że za każdym razem choruje cały organizm, a nie jego narząd, który jest tylko częścią całości. Poszczególnych narządów mogą dotyczyć tylko objawy choroby.<br><br>&lt;tit&gt;Diety makrobiotyczne według &lt;name type="person"&gt;G. Ohsawy&lt;/&gt;&lt;/&gt;<br><br>Dziesięć sposobów odżywiania, które poleca &lt;name type="person"&gt;G. Ohsawa&lt;/&gt;, opiera się na zachowaniu właściwej równowagi jin-jang. I dlatego niezależnie od rodzaju diety wszystkie sposoby zmierzają do zachowania zdrowia, nawet wtedy jeżeli filozofii jin-jang nie rozumiemy w pełni.<br>&lt;gap&gt;<br>Diety od 1 do 7 są lecznicze. Natomiast diety -3, -2, -1
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego