Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
owijając je specjalną folią spożywczą przeznaczoną do pieczeni. Kurczę należy położyć na talerzu z mikrofalówki, posmarować sosem, a potem włożyć do kuchenki i ustawić ją na maksymalną temperaturę. W połowie pieczenia przewrócić kurczak na drugą stronę. Kiedy pieczeń jest gotowa, owinąć ja folią i odstawić.
CZAS PIECZENIA

Szef kuchni radzi
Marynata do pieczeni z kurczaka: zmieszać łyżkę musztardy, posiekany ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki kminku i odrobinę papryki. Tak przygotowaną mieszanką natrzeć tuszkę przed pieczeniem.
Aby kurczak miał lepszy smak i kolor, można wymieszać w osobnej misce - w równych proporcjach - sos worcester i sos sojowy. Przed włożeniem potrawy do mikrofalówki posmarować
owijając je specjalną folią spożywczą przeznaczoną do pieczeni. Kurczę należy położyć na talerzu z mikrofalówki, posmarować sosem, a potem włożyć do kuchenki i ustawić ją na maksymalną temperaturę. W połowie pieczenia przewrócić kurczak na drugą stronę. Kiedy pieczeń jest gotowa, owinąć ja folią i odstawić.<br>CZAS PIECZENIA<br>&lt;gap&gt;<br>Szef kuchni radzi<br>Marynata do pieczeni z kurczaka: zmieszać łyżkę musztardy, posiekany ząbek czosnku, 1/2 łyżeczki kminku i odrobinę papryki. Tak przygotowaną mieszanką natrzeć tuszkę przed pieczeniem.<br>Aby kurczak miał lepszy smak i kolor, można wymieszać w osobnej misce - w równych proporcjach - sos worcester i sos sojowy. Przed włożeniem potrawy do mikrofalówki posmarować
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego