do zupy i wymieszać.<br>* Kromki czerstwego chleba pokroić w kostkę i usmażyć na pozostałym na patelni tłuszczu. Zupę posypać posiekaną natką i podawać ze zrumienionymi grzankami.<br><page nr=2><br>***<br>Składniki: 40 dag mortadeli lub mielonki, szklanka mąki, szklanka mleka, 2 łyżki posiekanej natki, pieprz, sól, szczypta mielonej gałki muszkatołowej, olej, 2 jajka<br>Przygotowanie:<br>* Mortadelę obrać ze skórki, pokroić w dość grube plastry.<br>* Oddzielić żółtka od białek. Przesianą przez sito mąkę dokładnie wymieszać z mlekiem, żółtkami, solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do ciasta. Na koniec posiekaną natkę.<br>* Ciasto delikatnie wymieszać. Powinno ono mieć konsystencję bardziej gęstą niż