Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
PO POLSKU
Szklanka ryży na 2 szklanki wrzącej, posolonej wody. Czas gotowania 7 minut. 30 minut ryż dochodzi w ciepłym piecyku lub "pod kołderką".
PO WŁOSKU
Szklanka ryżu podsmażonego na łyżce masła z posiekaną cebulą, następnie gotowanie w bulionie (2 i 1/2 szklanki) na małym ogniu przez 15 minut.
PO GRECKU
Szklanka ryżu zrumienionego na patelni na 2 łyżeczkach tłuszczu. Następnie gotowanie w 2 szklankach wody z dodatkiem cebuli, goździków, ziarenek pieprzu i soli. Czas gotowania (na małym ogniu) 15-18 minut.

Najlepiej spożyć przed: data podana na zgrzewie jest jednocześnie numerem partii. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.
Masa netto: 400
PO POLSKU<br>Szklanka ryży na 2 szklanki wrzącej, posolonej wody. Czas gotowania 7 minut. 30 minut ryż dochodzi w ciepłym piecyku lub "pod kołderką".<br>PO WŁOSKU<br>Szklanka ryżu podsmażonego na łyżce masła z posiekaną cebulą, następnie gotowanie w bulionie (2 i 1/2 szklanki) na małym ogniu przez 15 minut.<br>PO GRECKU<br>Szklanka ryżu zrumienionego na patelni na 2 łyżeczkach tłuszczu. Następnie gotowanie w 2 szklankach wody z dodatkiem cebuli, goździków, ziarenek pieprzu i soli. Czas gotowania (na małym ogniu) 15-18 minut.<br>&lt;gap&gt;<br>Najlepiej spożyć przed: data podana na zgrzewie jest jednocześnie numerem partii. Przechowywać w chłodnym, suchym miejscu.<br>Masa netto: 400
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego