Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
1 cebula (10 dag), 8 dymek, 40 dag białej rzodkwi, 30 dag cukinii, 2 szklanki zielonego groszku lub bobu, 1 papryczka chili, 25 dag masła, 2 szklanki śmietanki 12-procentowej, szczypta kurkumy, po 8 łodyżek natki pietruszki i zielonej kolendry, 1 kawałek kory cynamonu, 1 łyżeczka soli, 2 łyżeczki pieprzu
Pomidory sparzyć, obrać i drobno pokroić. Cebulę obrać i również drobno pokroić. Kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i podzielić na 6-8 porcji. Połowę masła stopić na patelni, dodać sól, przyprawy, połowę pomidorów oraz cebulę, łodyżki natki pietruszki i kolendry. Przesmażyć, stale mieszając. Dodać kurczaka, przykryć naczynie i dusić potrawę 15 min
1 cebula (10 dag), 8 dymek, 40 dag białej rzodkwi, 30 dag cukinii, 2 szklanki zielonego groszku lub bobu, 1 papryczka chili, 25 dag masła, 2 szklanki śmietanki 12-procentowej, szczypta kurkumy, po 8 łodyżek natki pietruszki i zielonej kolendry, 1 kawałek kory cynamonu, 1 łyżeczka soli, 2 łyżeczki pieprzu<br>Pomidory sparzyć, obrać i drobno pokroić. Cebulę obrać i również drobno pokroić. Kurczaka oczyścić, umyć, osuszyć i podzielić na 6-8 porcji. Połowę masła stopić na patelni, dodać sól, przyprawy, połowę pomidorów oraz cebulę, łodyżki natki pietruszki i kolendry. Przesmażyć, stale mieszając. Dodać kurczaka, przykryć naczynie i dusić potrawę 15 min
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego