Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
tartej,
kawałek żółtego sera,
sól, pieprz, listek laurowy,
Ugotuj makaron (najlepsze są łazanki) na półtwardo, osacz i pozostaw do ostygnięcia. Ubij jajka z lekiem i dodaj je do makaronu. Wymieszaj.
Wołowinę pokrój w niewielkie kawałki, podsmaż na tłuszczu razem z pokrojoną w drobną kostkę cebulą i startą na tarce marchewką. Przełóż do głębokiego rondla, dodaj odrobinę bulionu z kostki, listek laurowy i przykryj. Od czasu do czasu mieszając, duś, aż mięso będzie miękkie. Gotowe, razem z warzywami, zmiel w maszynce do mięsa. Do farszu dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki. Do bulionu, w którym gotowało się mięso, dodaj mąkę i mieszając, by
tartej,<br>kawałek żółtego sera,<br>sól, pieprz, listek laurowy,<br>Ugotuj makaron (najlepsze są łazanki) na półtwardo, osacz i pozostaw do ostygnięcia. Ubij jajka z lekiem i dodaj je do makaronu. Wymieszaj.<br>Wołowinę pokrój w niewielkie kawałki, podsmaż na tłuszczu razem z pokrojoną w drobną kostkę cebulą i startą na tarce marchewką. Przełóż do głębokiego rondla, dodaj odrobinę bulionu z kostki, listek laurowy i przykryj. Od czasu do czasu mieszając, duś, aż mięso będzie miękkie. Gotowe, razem z warzywami, zmiel w maszynce do mięsa. Do farszu dodaj drobno posiekaną natkę pietruszki. Do bulionu, w którym gotowało się mięso, dodaj mąkę i mieszając, by
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego