Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
na jednolitą masę. Farsz nakładać na przygotowane ciasto i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku. Podawać polane olejem.
Z kapustą i grzybami

1/2 kg kwaszonej kapusty, 2-3 suszone grzyby, cebula, 4 łyżki oleju, sól, pieprz mielony w ziarnkach, ziele angielskie
Grzyby umyć, zalać letnią wodą. Odstawić na godzinę. Ugotować z dodatkiem soli, kilku ziaren pieprzu i ziela angielskiego. Odcedzić i posiekać.
Kapustę ewentualnie odcisną, drobno pokroić i udusić, zalewając wywarem z grzybów. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na połowie oleju, dodać kapustę i grzyby. Wymieszać n ogniu, doprawić solą i mielonym pieprzem.
Farsz nałożyć n przygotowane ciasto i ulepić pierogi
na jednolitą masę. Farsz nakładać na przygotowane ciasto i lepić pierogi. Gotować w osolonym wrzątku. Podawać polane olejem.<br>Z kapustą i grzybami<br>&lt;gap&gt;<br>1/2 kg kwaszonej kapusty, 2-3 suszone grzyby, cebula, 4 łyżki oleju, sól, pieprz mielony w ziarnkach, ziele angielskie<br>Grzyby umyć, zalać letnią wodą. Odstawić na godzinę. Ugotować z dodatkiem soli, kilku ziaren pieprzu i ziela angielskiego. Odcedzić i posiekać. <br>Kapustę ewentualnie odcisną, drobno pokroić i udusić, zalewając wywarem z grzybów. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na połowie oleju, dodać kapustę i grzyby. Wymieszać n ogniu, doprawić solą i mielonym pieprzem.<br>Farsz nałożyć n przygotowane ciasto i ulepić pierogi
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego