Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
olej do smażenia.
Przygotowanie:
* Kaszę opłukać, osaczyć, zalać 4 szklankami wody i mieszając, zagotować. Przykryć i gotować na małym ogniu 20-25 minut, aż kasza będzie miękka i wchłonie wodę. Pozostawić do ostudzenia.
* Cebulę oraz czosnek obrać, opłukać, posiekać i przesmażyć na łyżce oleju. Dodać do kaszy razem z koperkiem. Wbić jajka, wsypać 1-2 łyżki bułki tartej. Masę doprawić szczyptą soli i pieprzu, dokładnie wyrobić.
* Formować nieduże sznycle i obtaczać je w bulce tartej. Smażyć obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podawać z zieloną sałatą i papryką.
Nasza rada
Do bułki tartej, w której obtaczasz kotlety, możesz dodać
olej do smażenia.<br>Przygotowanie:<br>* Kaszę opłukać, osaczyć, zalać 4 szklankami wody i mieszając, zagotować. Przykryć i gotować na małym ogniu 20-25 minut, aż kasza będzie miękka i wchłonie wodę. Pozostawić do ostudzenia.<br>* Cebulę oraz czosnek obrać, opłukać, posiekać i przesmażyć na łyżce oleju. Dodać do kaszy razem z koperkiem. Wbić jajka, wsypać 1-2 łyżki bułki tartej. Masę doprawić szczyptą soli i pieprzu, dokładnie wyrobić.<br>* Formować nieduże sznycle i obtaczać je w bulce tartej. Smażyć obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Podawać z zieloną sałatą i papryką.<br>Nasza rada<br>Do bułki tartej, w której obtaczasz kotlety, możesz dodać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego