Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 1
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
za wspaniały afrodyzjak oraz środek na potencję. Był poświęcony bogom, a jego wytwarzaniem zajmowali się kapłani. Do fermentującego miodu z wodą dodawano w różnych regionach świata specjalne przyprawy (korę, jad żabi, zioła, orzech kokosowy), wywołujące oszołomienie i halucynacje.
Z wosku pszczelego robiono specjalne świece, które rzucały miłosny czar na kochanków. Żądło pszczoły porównywano do strzały Amora. Wosk i pyłki pszczele skutecznie ponoć powstrzymują proces starzenia się, a mleczko pszczele to już zupełna rewelacja w podnoszeniu sił witalnych. A zatem należy odstawić cukier i słodzić wyłącznie miodem.

SŁODKOŚCI według Apicjusza

Daktyle bez pestek wypełnić orzechami lub orzeszkami piniowymi albo mielonym pieprzem. Posypać
za wspaniały afrodyzjak oraz środek na potencję. Był poświęcony bogom, a jego wytwarzaniem zajmowali się kapłani. Do fermentującego miodu z wodą dodawano w różnych regionach świata specjalne przyprawy (korę, jad żabi, zioła, orzech kokosowy), wywołujące oszołomienie i halucynacje.<br>Z wosku pszczelego robiono specjalne świece, które rzucały miłosny czar na kochanków. Żądło pszczoły porównywano do strzały Amora. Wosk i pyłki pszczele skutecznie ponoć powstrzymują proces starzenia się, a mleczko pszczele to już zupełna rewelacja w podnoszeniu sił witalnych. A zatem należy odstawić cukier i słodzić wyłącznie miodem.<br><br>&lt;tit&gt;SŁODKOŚCI według Apicjusza&lt;/&gt;<br><br>Daktyle bez pestek wypełnić orzechami lub orzeszkami piniowymi albo mielonym pieprzem. Posypać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego