Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
szklankami wody pozostałej po gotowaniu makaronu i gotuj pod przykryciem przez 15-20 minut. Wyjmij z wywaru mięso i podroby i przepuść je przez maszynkę do mięsa.
Obierz i drobniutko posiekaj cebule. Podsmaż je na gorącym oleju na złoty kolor, posyp solą i pieprzem, następnie dodaj do farszu mięsnego. Wymieszaj. Żaroodporne naczynie do zapiekania lub brytfannę wysmaruj masłem i warstwami układaj makaron i mięso, tak by dolną i wierzchnią warstwą był makaron. Posyp bułką tartą i zalej śmietaną. Wstaw do mocno nagrzanego piekarnika na 20-25 minut. Zapiekankę podawaj w naczyniu, w którym się piekła.
RADA: przed podaniem polej gorąc zapiekankę
szklankami wody pozostałej po gotowaniu makaronu i gotuj pod przykryciem przez 15-20 minut. Wyjmij z wywaru mięso i podroby i przepuść je przez maszynkę do mięsa.<br>Obierz i drobniutko posiekaj cebule. Podsmaż je na gorącym oleju na złoty kolor, posyp solą i pieprzem, następnie dodaj do farszu mięsnego. Wymieszaj. Żaroodporne naczynie do zapiekania lub brytfannę wysmaruj masłem i warstwami układaj makaron i mięso, tak by dolną i wierzchnią warstwą był makaron. Posyp bułką tartą i zalej śmietaną. Wstaw do mocno nagrzanego piekarnika na 20-25 minut. Zapiekankę podawaj w naczyniu, w którym się piekła.<br>RADA: przed podaniem polej gorąc zapiekankę
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego