Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
nim kulki, na każdym położyć wiórek masła, wstawić do piekarnika o temperaturze 190oC, piec około 20 minut.
Kajzerkę namoczyć w mleku, dokładanie odcisnąć, dodać do mielonego mięs, wbić jajko, wyrobić, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Z dokładnie wymieszanej my mięsnej formować w dłoniach niewielkie kulki, każdą panierować w tartej bułce. Cebulkę obrać, pokroić w bardzo drobną kostkę.
Połowę jogurtu połączyć z koncentratem, przyprawić solą i papryką, pozostały wymieszać z twarożkiem i cebulką, przyprawić, w wybranym sosie maczać mięsne kulki.


Kanapki z pumpernikla

Połowę serka rozetrzeć z żółtkami, przyprawić resztę serka wymieszać z koncentratem pomidorowym, przyprawić, kromki łączyć po trzy, przekładając
nim kulki, na każdym położyć wiórek masła, wstawić do piekarnika o temperaturze 190oC, piec około 20 minut.<br>Kajzerkę namoczyć w mleku, dokładanie odcisnąć, dodać do mielonego mięs, wbić jajko, wyrobić, przyprawić do smaku solą i pieprzem.<br>Z dokładnie wymieszanej my mięsnej formować w dłoniach niewielkie kulki, każdą panierować w tartej bułce. Cebulkę obrać, pokroić w bardzo drobną kostkę.<br>Połowę jogurtu połączyć z koncentratem, przyprawić solą i papryką, pozostały wymieszać z twarożkiem i cebulką, przyprawić, w wybranym sosie maczać mięsne kulki.<br>&lt;gap&gt;<br><br>&lt;tit&gt;Kanapki z pumpernikla&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Połowę serka rozetrzeć z żółtkami, przyprawić resztę serka wymieszać z koncentratem pomidorowym, przyprawić, kromki łączyć po trzy, przekładając
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego