nim kulki, na każdym położyć wiórek masła, wstawić do piekarnika o temperaturze 190oC, piec około 20 minut.<br>Kajzerkę namoczyć w mleku, dokładanie odcisnąć, dodać do mielonego mięs, wbić jajko, wyrobić, przyprawić do smaku solą i pieprzem.<br>Z dokładnie wymieszanej my mięsnej formować w dłoniach niewielkie kulki, każdą panierować w tartej bułce. Cebulkę obrać, pokroić w bardzo drobną kostkę.<br>Połowę jogurtu połączyć z koncentratem, przyprawić solą i papryką, pozostały wymieszać z twarożkiem i cebulką, przyprawić, w wybranym sosie maczać mięsne kulki.<br><gap><br><br><tit>Kanapki z pumpernikla</><br><gap><br>Połowę serka rozetrzeć z żółtkami, przyprawić resztę serka wymieszać z koncentratem pomidorowym, przyprawić, kromki łączyć po trzy, przekładając