Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
aby je przykryła.
Włożyć bouquet garni, dodać sól, pieprz i dusić na małym ogniu przez 1 1/2 do 2 godzin do miękkości.
Małe cebulki włożyć do rondla z 4 łyżkami oliwy, cukrem, solą i pieprzem.
Zalać wodą tak, aby przykryła cebulki.
Gotować do tej pory, aż woda wyparuje, a cebulki zrumienią się.
Tak samo zrumienić 4 marchwie z oliwą, cukrem, solą i pieprzem.
Podawać na półmisku z ryżem.
Na ryż wyłożyć uduszone mięso, pokrojone w dużą kostkę, a na nie glazurowane warzywa.

Mostek cielęcy faszerowany
1 kg mostka cielęcego, 1/2 kg cukini
60 g selera, 60 g marchwi, 4
aby je przykryła.<br>Włożyć &lt;foreign&gt;bouquet garni&lt;/&gt;, dodać sól, pieprz i dusić na małym ogniu przez 1 1/2 do 2 godzin do miękkości.<br>Małe cebulki włożyć do rondla z 4 łyżkami oliwy, cukrem, solą i pieprzem.<br>Zalać wodą tak, aby przykryła cebulki.<br>Gotować do tej pory, aż woda wyparuje, a cebulki zrumienią się.<br>Tak samo zrumienić 4 marchwie z oliwą, cukrem, solą i pieprzem.<br>Podawać na półmisku z ryżem.<br>Na ryż wyłożyć uduszone mięso, pokrojone w dużą kostkę, a na nie glazurowane warzywa.<br><br>&lt;tit&gt;Mostek cielęcy faszerowany&lt;/&gt;<br>1 kg mostka cielęcego, 1/2 kg cukini<br>60 g selera, 60 g marchwi, 4
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego