Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 24
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
szopy w góralskim obejściu. Głównym elementem ozdobnym jest drewniane przepierzenie, ze staroświecką konstrukcją dźwierzy. Powłócząc oczami po obszernym, lecz niskim wnętrzu, natrafiłem na podłożone właśnie usłużną ręką pana Roberta menu.
W "Adamo" gotują zupy charakterystyczne dla naszej szerokości geograficznej: zupa dnia 2,5 zł, rosół 2,5, żurek 4 zł, cebulowa 4, barszcz z krokietem 5,5 zł, flaki 5 zł. Skusił mnie krem czosnkowy za 4,5 zł. Byłem ciekaw, czy wyjątkowy aromat czosnku nie wyparował kucharzowi podczas gotowania, a o to bardzo łatwo! Wcześniej jednak zamówiłem na przystawkę egzotyczne tzatziki w cenie 6 zł - surówkę z kiszonych i świeżych
szopy w góralskim obejściu. Głównym elementem ozdobnym jest drewniane przepierzenie, ze staroświecką konstrukcją &lt;orig&gt;dźwierzy&lt;/&gt;. Powłócząc oczami po obszernym, lecz niskim wnętrzu, natrafiłem na podłożone właśnie usłużną ręką pana Roberta menu.<br>W "Adamo" gotują zupy charakterystyczne dla naszej szerokości geograficznej: zupa dnia 2,5 zł, rosół 2,5, żurek 4 zł, cebulowa 4, barszcz z krokietem 5,5 zł, flaki 5 zł. Skusił mnie krem czosnkowy za 4,5 zł. Byłem ciekaw, czy wyjątkowy aromat czosnku nie wyparował kucharzowi podczas gotowania, a o to bardzo łatwo! Wcześniej jednak zamówiłem na przystawkę egzotyczne &lt;foreign&gt;tzatziki&lt;/&gt; w cenie 6 zł - surówkę z kiszonych i świeżych
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego