Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy medyczne
Rok: 2000
ćwikłowe oraz ich przetwory ze względu na niska kaloryczność, wysoka wartość odżywcza oraz bardzo korzystne właściwości organoleptyczne i zdrowotne zalecane są przez dietetyków i lekarzy ludziom zdrowym a także diabetykom i rekonwalescentom.
Soki z warzyw kwaszonych stanowią cenna grupę soków o wzrastającym znaczeniu w zdrowym żywieniu a także w profilaktyce chorób cywilizacyjnych.
Fermentowane soki warzywne zwane też "biosokami" mają znane i cenione walory odżywcze i lecznicze: pobudzają apetyt i regulują przemianę materii, wzmagają pracę jelit, wątroby i nerek, pomagają w leczeniu niedokrwistości, podnoszą odporność organizmu na choroby infekcyjne, pomagają w zwalczaniu grypy i chorób przeziębieniowych, wpływają korzystnie na układ gruczołowy i
ćwikłowe oraz ich przetwory ze względu na niska kaloryczność, wysoka wartość odżywcza oraz bardzo korzystne właściwości organoleptyczne i zdrowotne zalecane są przez dietetyków i lekarzy ludziom zdrowym a także diabetykom i rekonwalescentom.<br>Soki z warzyw kwaszonych stanowią cenna grupę soków o wzrastającym znaczeniu w zdrowym żywieniu a także w profilaktyce chorób cywilizacyjnych.<br>Fermentowane soki warzywne zwane też "biosokami" mają znane i cenione walory odżywcze i lecznicze: pobudzają apetyt i regulują przemianę materii, wzmagają pracę jelit, wątroby i nerek, pomagają w leczeniu niedokrwistości, podnoszą odporność organizmu na choroby infekcyjne, pomagają w zwalczaniu grypy i chorób przeziębieniowych, wpływają korzystnie na układ gruczołowy i
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego