Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Tygodnik Podhalański
Nr: 31
Miejsce wydania: Zakopane
Rok: 1999
roli głównej.
- Pomysł kulinarnego festiwalu okazał się na tyle dobry, iż kierownictwo hotelu zdecydowało się go kontynuować - powiedział "Tygodnikowi" kierownik gastronomii w Kasprowym Józef Grzesica. Stąd też idea zorganizowania podobnego przedsięwzięcia - tym razem Festiwalu Lodowego, który w zamierzeniu organizatorów, podobnie zresztą jak i Festiwal Pierogowy, odbywać ma się w cyklu corocznym, w tym samym terminie. Ma on również pokazać, że lody to nie tylko tradycyjne gałki kupowane w cukierniach, że można je podawać na różnorakie sposoby, w różnorodnej formie. Pierwsze dni imprezy potwierdziły, że organizatorzy utrafili w gusta klientów. Lodowe smakołyki - mimo niezbyt sprzyjającej aury - cieszą się sporym zainteresowaniem. Kuszą tajemniczymi
roli głównej.<br>- Pomysł kulinarnego festiwalu okazał się na tyle dobry, iż kierownictwo hotelu zdecydowało się go kontynuować - powiedział "Tygodnikowi" kierownik gastronomii w Kasprowym Józef Grzesica. Stąd też idea zorganizowania podobnego przedsięwzięcia - tym razem Festiwalu Lodowego, który w zamierzeniu organizatorów, podobnie zresztą jak i Festiwal Pierogowy, odbywać ma się w cyklu corocznym, w tym samym terminie. Ma on również pokazać, że lody to nie tylko tradycyjne gałki kupowane w cukierniach, że można je podawać na różnorakie sposoby, w różnorodnej formie. Pierwsze dni imprezy potwierdziły, że organizatorzy utrafili w gusta klientów. Lodowe smakołyki - mimo niezbyt sprzyjającej aury - cieszą się sporym zainteresowaniem. Kuszą tajemniczymi
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego