Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
z masą żółtkową.
2 Kiedy masło zacznie skwierczeć, wyłożyć puszystą masę na patelnię. Zostawić na średnim ogniu na minutę, żeby zapiekł się spód. Przestawić do nagrzanego piekarnika na 8 - 10 minut lub do czasu, aż urośnie.
3 Posmarować część omletu dżemem i złożyć go na pół, pomagając sobie widelcem. Posypać cukrem pudrem i natychmiast podawać. Omlet z dżemem nadaje się na niedziele śniadanie.

ZAPIEKANY SUFLET Z SERA
Suflet ten przygotowuje się na bazie masy serowej do sufletu, a następnie zapiekać w śmietanie.

300 ml (nieco ponad szkl.) mleka
plasterek cebuli
szczypta gałki muszkatołowej
50 g masła
odrobina tłuszczu do posmarowania formy
z masą żółtkową.<br>2 Kiedy masło zacznie skwierczeć, wyłożyć puszystą masę na patelnię. Zostawić na średnim ogniu na minutę, żeby zapiekł się spód. Przestawić do nagrzanego piekarnika na 8 - 10 minut lub do czasu, aż urośnie.<br>3 Posmarować część omletu dżemem i złożyć go na pół, pomagając sobie widelcem. Posypać cukrem pudrem i natychmiast podawać. Omlet z dżemem nadaje się na niedziele śniadanie.<br>&lt;gap&gt;<br>ZAPIEKANY SUFLET Z SERA<br>Suflet ten przygotowuje się na bazie masy serowej do sufletu, a następnie zapiekać w śmietanie.<br>&lt;gap&gt;<br>300 ml (nieco ponad szkl.) mleka<br>plasterek cebuli<br>szczypta gałki muszkatołowej<br>50 g masła<br>odrobina tłuszczu do posmarowania formy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego