Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Lubię gotować
Nr: 5
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
TORTY I TORCIKI

Marcepanowy z karmelem

1 3/4 szklanki cukru, 30 dag zmielonych obranych migdałów, sok z 1 cytryny, 2 łyżki skórki pomarańczowej smażonej w cukrze, 1 gruby wafel, 2 łyżki czystej wódki
Do garnka wsypać 1 1/4 szklanki cukru, wlać 3/4 szklanki wody i zagotować. Dodać migdały, sok cytrynowy, posiekaną skórkę pomarańczową i wódkę. Gotować na małym
TORTY I TORCIKI&lt;/&gt;<br><br>&lt;tit&gt;Marcepanowy z karmelem&lt;/&gt;<br><br>1 3/4 szklanki cukru, 30 dag zmielonych obranych migdałów, sok z 1 cytryny, 2 łyżki skórki pomarańczowej smażonej w cukrze, 1 gruby wafel, 2 łyżki czystej wódki<br>Do garnka wsypać 1 1/4 szklanki cukru, wlać 3/4 szklanki wody i zagotować. Dodać migdały, sok cytrynowy, posiekaną skórkę pomarańczową i wódkę. Gotować na małym
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego