Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
około 10 minut. Zupa powinna być gęsta, o konsystencji gulaszu, i pikantna.
RADA: jeśli chcesz, możesz dodać do zupy pół szklanki ugotowanego na sypko ryżu, wówczas zupa będzie bardziej sycąca.


DRÓB
KURCZAK ZE ŚLIWKAMI

Dużego kurczaka podziel na porcje, ale równie dobrze możesz wykorzystać gotowe porcje, n przykład udka, pierś, ćwiartki.
Kawałki mięs dokładnie natrzyj solą i pieprzem, obtocz w mące i lekko podsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Przełóż mięso do żaroodpornego naczynia z wysokimi brzegami.
Suszone śliwki dokładnie opłucz pod strumieniem bieżącej wody, następnie zalej niewielką ilości wrzątku i odstaw na chwilkę, by łatwiej można było usunąć pestki
około 10 minut. Zupa powinna być gęsta, o konsystencji gulaszu, i pikantna.<br>RADA: jeśli chcesz, możesz dodać do zupy pół szklanki ugotowanego na sypko ryżu, wówczas zupa będzie bardziej sycąca.<br>&lt;gap&gt;<br><br>&lt;tit&gt;DRÓB&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;KURCZAK ZE ŚLIWKAMI&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt;<br>Dużego kurczaka podziel na porcje, ale równie dobrze możesz wykorzystać gotowe porcje, n przykład udka, pierś, ćwiartki.<br>Kawałki mięs dokładnie natrzyj solą i pieprzem, obtocz w mące i lekko podsmaż ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju. Przełóż mięso do żaroodpornego naczynia z wysokimi brzegami.<br>Suszone śliwki dokładnie opłucz pod strumieniem bieżącej wody, następnie zalej niewielką ilości wrzątku i odstaw na chwilkę, by łatwiej można było usunąć pestki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego