Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
z listkiem laurowym, tymiankiem, kilkoma ziarenkami ziela angielskiego. Doprawić solą i pieprzem. Gotować na wolnym ogniu około 40 minut.
* Ugotować makaron, odcedzić. Do czterech talerzy włożyć porcje makaronu, zaląc przecedzonym bulionem, posypać posiekaną natką. Odcedzone warzywa wykorzystać do sałatki.
***
Składniki:
30 dag kaszy perłowej, po 2 cebule i marchewki, 25 dag filetów rybnych, 2 łyżki posiekanej natki, po 3 łyżki masła i startego żółtego sera, szczypta mielonej papryki, 2 suszone grzyby, sól, pieprz, łyżka świeżych ziół.
Przygotowanie:
* Kaszę opłukać, osaczyć, wsypać do 0,75 l wrzące wody, dodać umyte suszone grzyby. Gdy kasza się zagotuje, zmniejszyć ogień, postawić garnek na płytce
z listkiem laurowym, tymiankiem, kilkoma ziarenkami ziela angielskiego. Doprawić solą i pieprzem. Gotować na wolnym ogniu około 40 minut.<br>* Ugotować makaron, odcedzić. Do czterech talerzy włożyć porcje makaronu, zaląc przecedzonym bulionem, posypać posiekaną natką. Odcedzone warzywa wykorzystać do sałatki.<br>***<br>Składniki:<br>30 dag kaszy perłowej, po 2 cebule i marchewki, 25 dag filetów rybnych, 2 łyżki posiekanej natki, po 3 łyżki masła i startego żółtego sera, szczypta mielonej papryki, 2 suszone grzyby, sól, pieprz, łyżka świeżych ziół.<br>Przygotowanie: <br>* Kaszę opłukać, osaczyć, wsypać do 0,75 l wrzące wody, dodać umyte suszone grzyby. Gdy kasza się zagotuje, zmniejszyć ogień, postawić garnek na płytce
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego