pozostawić do przybrania), krótko zmiksować z octem i przetrzeć przez sito. Do przecieru wlewać cienkim strumieniem oliwę, ciągle mieszając. Sos doprawić solą i pieprzem, a w razie potrzeby - cukrem. Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, posolić, obsmażyć na rozgrzanym oleju, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić na 20 min do piekarnika nagrzanego do temperatury 200ĄC. Po upieczeniu (powinno być <orig>półkrwiste</>) pokroić na cienkie plastry. Podawać z sosem, przybrane malinami i natką pietruszki.<br>(6-8 porcji)<br><br><tit>Galaretka z czerwonych owoców</><br><br>50 dag truskawek, 35 dag czereśni, 15 dag malin, 2 galaretki truskawkowe, 3/4 szklanki śmietanki 30-procentowej, 1 cukier waniliowy