Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
z gotowanego mleka skondensowanego oraz suszonych moreli i orzechów.


ZUPA
CHARCZO Z JESIOTRA

Rybę dokładnie opłucz pod bieżącą wodą i wraz z kręgosłupem, głową i ogonem zalej wodą i postaw na ogniu. Kiedy bulion zacznie się gotować, dodaj do niego startą na grubej tarce włoszczyznę i przyprawy. Gotuj do miękkości, doprawiając solą i pieprzem do smaku. Wyjmij rybę z wywaru, usuń ości, głowę i grzbiet, mięso podziel na kawałki. Z powierzchni bulionu zbierz tłuszcz i przełóż do innego garnka, bulion przecedź przez kilka warstw gazy. Garnek z tłuszczem postaw na ogniu, wrzuć drobno posiekaną cebulę i podsmaż na małym ogniu. Wsyp
z gotowanego mleka skondensowanego oraz suszonych moreli i orzechów.<br>&lt;gap&gt;<br><br>&lt;tit&gt;ZUPA&lt;/&gt;<br>&lt;tit&gt;CHARCZO Z JESIOTRA&lt;/&gt;<br>&lt;gap&gt; <br>Rybę dokładnie opłucz pod bieżącą wodą i wraz z kręgosłupem, głową i ogonem zalej wodą i postaw na ogniu. Kiedy bulion zacznie się gotować, dodaj do niego startą na grubej tarce włoszczyznę i przyprawy. Gotuj do miękkości, doprawiając solą i pieprzem do smaku. Wyjmij rybę z wywaru, usuń ości, głowę i grzbiet, mięso podziel na kawałki. Z powierzchni bulionu zbierz tłuszcz i przełóż do innego garnka, bulion przecedź przez kilka warstw gazy. Garnek z tłuszczem postaw na ogniu, wrzuć drobno posiekaną cebulę i podsmaż na małym ogniu. Wsyp
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego