Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
oleju, 1 mała porcja włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 1 cebula (10 dag), 1 mała puszka koncentratu pomidorowego, 1 liść laurowy Prymat, po 5 ziaren angielskiego i pieprzu czarnego Prymat, 1 płaska łyżeczka papryki ostrej Prymat, 2 łyżki octu winnego, sól, cukier i pieprz czarny mielony Prymat do smaku.
Rybę posolić, doprawić pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na 2 łyżkach oleju. Włoszczyznę, cebulę obrać i opłukać. Włoszczyznę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę posiekać. Na pozostałym oleju podsmażyć warzyw, dodać koncentrat, liść, ziele oraz pieprz. Wlać kilka łyżek wody i dusić 20 min. aż warzyw będą miękkie. Doprawić ostrą papryką
oleju, 1 mała porcja włoszczyzny (marchew, pietruszka, seler) 1 cebula (10 dag), 1 mała puszka koncentratu pomidorowego, 1 liść laurowy &lt;name type="org"&gt;Prymat&lt;/&gt;, po 5 ziaren angielskiego i pieprzu czarnego &lt;name type="org"&gt;Prymat&lt;/&gt;, 1 płaska łyżeczka papryki ostrej &lt;name type="org"&gt;Prymat&lt;/&gt;, 2 łyżki octu winnego, sól, cukier i pieprz czarny mielony &lt;name type="org"&gt;Prymat&lt;/&gt; do smaku.<br>Rybę posolić, doprawić pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na 2 łyżkach oleju. Włoszczyznę, cebulę obrać i opłukać. Włoszczyznę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę posiekać. Na pozostałym oleju podsmażyć warzyw, dodać koncentrat, liść, ziele oraz pieprz. Wlać kilka łyżek wody i dusić 20 min. aż warzyw będą miękkie. Doprawić ostrą papryką
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego