Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2002
podprawić zupę. Podawać z łazankami.
Migdałowa

200 g słodkich migdałów, 2-3 migdały gorzkie, 1'5 l mleka, łyżka masła, 2 łyżki cukru, 100 g rodzynków, szczypta soli
Rodzynki umyć, namoczyć i osuszyć. Migdały sparzyć, obrać i zemleć. Mleko zgotować z cukrem, wsypać migdały i rodzynki. Gotować 15 minut. Dodać masło, doprawić szczyptą soli. Podawać na ciepło z ryżem na sypko.
Nasza rada
Zupa będzie smaczniejsza, gdy przyrządzimy ją na godzinę przed podaniem.
Pierogi z postnymi farsami
Obok zup, ryb, kapusty i potraw z makiem należą do tradycyjnych wigilijnych dań. Po odgrzaniu mogą być też doskonałą przekąska w pierwszy dzień świąt.
Ze
podprawić zupę. Podawać z łazankami.<br>Migdałowa<br>&lt;gap&gt;<br>200 g słodkich migdałów, 2-3 migdały gorzkie, 1'5 l mleka, łyżka masła, 2 łyżki cukru, 100 g rodzynków, szczypta soli<br>Rodzynki umyć, namoczyć i osuszyć. Migdały sparzyć, obrać i zemleć. Mleko zgotować z cukrem, wsypać migdały i rodzynki. Gotować 15 minut. Dodać masło, doprawić szczyptą soli. Podawać na ciepło z ryżem na sypko.<br>Nasza rada<br>Zupa będzie smaczniejsza, gdy przyrządzimy ją na godzinę przed podaniem.<br>Pierogi z postnymi farsami<br>Obok zup, ryb, kapusty i potraw z makiem należą do tradycyjnych wigilijnych dań. Po odgrzaniu mogą być też doskonałą przekąska w pierwszy dzień świąt.<br>Ze
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego