Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
n ogniu i mono rozgrzej. Kolejno nabieraj widelcem pokrojone warzywa, zanurzaj je w cieście i podsmażaj na gorącym oleju ze wszystkich stron, z nabiorą jasnozłotego koloru. Usmażone warzywa wykładaj na papierowy ręcznik, by osaczyć je z nadmiaru tłuszczu. Podawaj udekorowane drobno posiekaną zieleniną i liśćmi sałaty. Taka przekąska warzywna jest doskonałym daniem na podwieczorek lub dodatkiem do kolacji.
RADA: do przygotowani tej przekąski najlepiej nadają się drobne, młode warzywa. Są smaczniejsze, delikatniejsze i bardziej soczyste.
DOBRE RADY
DESER
MUS ŻURAWINOWY

200 g świeżych żurawin,
3/4 szklanki cukru,
100 g kaszy manny,
4 szklanki wody,
świeże owoce,
listki mięty do dekoracji
n ogniu i mono rozgrzej. Kolejno nabieraj widelcem pokrojone warzywa, zanurzaj je w cieście i podsmażaj na gorącym oleju ze wszystkich stron, z nabiorą jasnozłotego koloru. Usmażone warzywa wykładaj na papierowy ręcznik, by osaczyć je z nadmiaru tłuszczu. Podawaj udekorowane drobno posiekaną zieleniną i liśćmi sałaty. Taka przekąska warzywna jest doskonałym daniem na podwieczorek lub dodatkiem do kolacji.<br>RADA: do przygotowani tej przekąski najlepiej nadają się drobne, młode warzywa. Są smaczniejsze, delikatniejsze i bardziej soczyste.<br>&lt;tit&gt;DOBRE RADY&lt;/&gt;<br>DESER<br>MUS ŻURAWINOWY<br>&lt;gap&gt;<br>200 g świeżych żurawin,<br>3/4 szklanki cukru,<br>100 g kaszy manny,<br>4 szklanki wody,<br>świeże owoce,<br>listki mięty do dekoracji
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego