Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
dodawaj do masy po jednym żółtku. Ucieraj, aż mas będzie gładka i puszysta.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym, następnie przesiej wszystko przez sito.
Białka z pozostałym cukrem pudrem ubij mikserem na sztywną pianę.
Z przesianej mąki, ubitych białek, masy żółtkowej, maku i startej na tarce o drobnych oczkach gorzkiej czekolady ostrożnie wyrób gładkie ciasto. Wszystkie składniki powinny się dokładnie połączyć.
Tortownicę wysmaruj masłem lub margaryną i wyłóż do niej ciasto. Wstaw do nagrzanego do 190oC piekarnik na 50 minut. Upieczony tort posmaruj podgrzanymi powidłami (najlepiej śliwkowymi) i polej polewą czekoladową. Na godzinę wstaw tort do lodówki, by
dodawaj do masy po jednym żółtku. Ucieraj, aż mas będzie gładka i puszysta.<br>Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym, następnie przesiej wszystko przez sito.<br>Białka z pozostałym cukrem pudrem ubij mikserem na sztywną pianę.<br>Z przesianej mąki, ubitych białek, masy żółtkowej, maku i startej na tarce o drobnych oczkach gorzkiej czekolady ostrożnie wyrób gładkie ciasto. Wszystkie składniki powinny się dokładnie połączyć.<br>Tortownicę wysmaruj masłem lub margaryną i wyłóż do niej ciasto. Wstaw do nagrzanego do 190oC piekarnik na 50 minut. Upieczony tort posmaruj podgrzanymi powidłami (najlepiej śliwkowymi) i polej polewą czekoladową. Na godzinę wstaw tort do lodówki, by
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego