Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Polityka
Nr: 09.04
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 2004
poza nim. W restauracjach, barach czy kawiarniach coraz częściej sunie do nas kelner, niosąc efektowne, drewniane pudełko z kilkunastoma smakami. Powstało też sporo, szczególnie w dużych miastach, herbaciarni. Konserwują one tradycyjny wizerunek picia herbaty; panuje w nich nastrój ciepłej babcinej gościnności, jest przytulnie i niespieszno. Natomiast z myślą o młodszym, dynamicznym pokoleniu powstały pierwsze, nowocześnie zaaranżowane, T-bary (na razie w Warszawie). Serwuje się w nich herbatę mrożoną, alkoholowe i bezalkoholowe drinki na bazie herbaty, a nawet herbatę z bitą śmietaną. Ale to obszar smaków, który dopiero czeka na odkrycie.

Sztuka parzenia

Nawet smak najlepszej herbaty możemy zepsuć, jeżeli nie będziemy
poza nim. W restauracjach, barach czy kawiarniach coraz częściej sunie do nas kelner, niosąc efektowne, drewniane pudełko z kilkunastoma smakami. Powstało też sporo, szczególnie w dużych miastach, herbaciarni. Konserwują one tradycyjny wizerunek picia herbaty; panuje w nich nastrój ciepłej babcinej gościnności, jest przytulnie i niespieszno. Natomiast z myślą o młodszym, dynamicznym pokoleniu powstały pierwsze, nowocześnie zaaranżowane, &lt;orig&gt;T-bary&lt;/&gt; (na razie w Warszawie). Serwuje się w nich herbatę mrożoną, alkoholowe i bezalkoholowe drinki na bazie herbaty, a nawet herbatę z bitą śmietaną. Ale to obszar smaków, który dopiero czeka na odkrycie.<br><br>&lt;tit&gt;Sztuka parzenia&lt;/&gt;<br><br>Nawet smak najlepszej herbaty możemy zepsuć, jeżeli nie będziemy
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego