Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Witold Karol Borowski
Tytuł: strona o książkach, fotografii, Bieszczadach, żółwiach i kulinariach
Rok: 2003
Tymczasem szybkie menu:
pokarm pochodzenia roślinnego
pokarm pochodzenia zwierzęcego
Owoce:
jabłko (słodkie), banan (dojrzały), melon (soczysty), arbuz (bez pestek), gruszka (miękka np. klaps), truskawki (naturalnie dojrzewające), poziomki, jagody, winogrona (bez skórek i pestek), morele, nektaryny, brzoskwinie (bez skórki).
Warzywa:
marchew (najlepiej słodka), sałata (świeża), cykoria (liście), ogórek (zielony).
Nasiona:
słonecznika, dyni, kiełki pszenicy (do 1 cm).
Liście mniszka lekarskiego.
Mięso: wołowe, cielęce, końskie, baranina
(polędwica, serce, wątroba).
Ryby słodkowodne:
leszcz, karp, karaś, płoć, pstrąg, stynka.
Także niektóre rybki akwariowe: danio, mieczyk, gupik.
Drobiazg:
żaby i ich kijanki, ślimaki w skorupkach np. winniczki (ślimaki bez skorup mogą być trujące), dżdżownice, świerszcze, rureczniki
Tymczasem szybkie menu:<br>pokarm pochodzenia roślinnego<br>pokarm pochodzenia zwierzęcego <br>Owoce:<br>jabłko (słodkie), banan (dojrzały), melon (soczysty), arbuz (bez pestek), gruszka (miękka np. klaps), truskawki (naturalnie dojrzewające), poziomki, jagody, winogrona (bez skórek i pestek), morele, nektaryny, brzoskwinie (bez skórki). <br>Warzywa:<br>marchew (najlepiej słodka), sałata (świeża), cykoria (liście), ogórek (zielony). <br>Nasiona:<br>słonecznika, dyni, kiełki pszenicy (do 1 cm).<br>Liście mniszka lekarskiego.<br>Mięso: wołowe, cielęce, końskie, baranina<br>(polędwica, serce, wątroba). <br>Ryby słodkowodne:<br>leszcz, karp, karaś, płoć, pstrąg, stynka.<br>Także niektóre rybki akwariowe: danio, mieczyk, gupik. <br>Drobiazg:<br>żaby i ich kijanki, ślimaki w skorupkach np. winniczki (ślimaki bez skorup mogą być trujące), dżdżownice, świerszcze, rureczniki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego