Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
z wyjątkiem rodzynek, gdy są przesuszone.
Praktyczne rady
Migdały - łatwo obierzesz ze skórki, jeśli na 5- 10 minut namoczysz je we wrzątku.
Rodzynki - które dodajesz do sernika na zimno, po opłukaniu zalej rumem albo brandy i pozostaw n 5-10 minut. Osączone dodaj do ciasta.
Orzechy włoskie i laskowe - będą efektownie zdobiły wypieki, jeśli przez 5-10 minut podprażysz je w piekarniku w temp. 180 st.
Maszynkę do mielenia orzechów - możesz zastąpić zwykłą maszynką do mielenia mięsa.

Keks świąteczny
Składniki:

Umyte rodzynki namoczyć w rumie, osączyć, pozostałe bakalie rozdrobnić, bakalie oprószyć mąką, na sicie otrząsnąć z nadmiaru mąki, masło utrzeć z
z wyjątkiem rodzynek, gdy są przesuszone.<br>Praktyczne rady<br>Migdały - łatwo obierzesz ze skórki, jeśli na 5- 10 minut namoczysz je we wrzątku.<br>Rodzynki - które dodajesz do sernika na zimno, po opłukaniu zalej rumem albo brandy i pozostaw n 5-10 minut. Osączone dodaj do ciasta.<br>Orzechy włoskie i laskowe - będą efektownie zdobiły wypieki, jeśli przez 5-10 minut podprażysz je w piekarniku w temp. 180 st.<br>Maszynkę do mielenia orzechów - możesz zastąpić zwykłą maszynką do mielenia mięsa.<br>&lt;gap&gt;<br>Keks świąteczny<br>Składniki:<br>&lt;gap&gt;<br>Umyte rodzynki namoczyć w rumie, osączyć, pozostałe bakalie rozdrobnić, bakalie oprószyć mąką, na sicie otrząsnąć z nadmiaru mąki, masło utrzeć z
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego