Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
dużymi oczkami. Obierz i drobniutko posiekaj cebule. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć przygotowane pieczarki,, a następnie dodaj cebulę.
Gdy odparuje woda z pieczarek, dodaj startą marchewkę i świeży lub konserwowy (wcześniej osącz go z zalewy) zielony groszek. Posyp solą i pieprzem do smaku, wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia. Kiedy farsz ostygnie, dodaj do niego starty na tarce żółty ser.
Przygotuj ciasto. Mąkę dokładnie wymieszaj z roztartym chudym twarogiem, dodaj roztopioną margarynę, jajko i szczyptę soli. Wyrabiaj, aż powstanie gładkie, jednolite ciasto. Rozwałkuj je na stolnicy posypanej mąka i pokrój w nieduże kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałóż po łyżce stołowej
dużymi oczkami. Obierz i drobniutko posiekaj cebule. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć przygotowane pieczarki,, a następnie dodaj cebulę.<br>Gdy odparuje woda z pieczarek, dodaj startą marchewkę i świeży lub konserwowy (wcześniej osącz go z zalewy) zielony groszek. Posyp solą i pieprzem do smaku, wymieszaj i zdejmij patelnię z ognia. Kiedy farsz ostygnie, dodaj do niego starty na tarce żółty ser.<br>Przygotuj ciasto. Mąkę dokładnie wymieszaj z roztartym chudym twarogiem, dodaj roztopioną margarynę, jajko i szczyptę soli. Wyrabiaj, aż powstanie gładkie, jednolite ciasto. Rozwałkuj je na stolnicy posypanej mąka i pokrój w nieduże kwadraty. Na środek każdego kwadratu nałóż po łyżce stołowej
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego