Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2004
nagrzanym do temperatury 220oCC a potem 20 minut w temp. 190oC.

WOŁOWINA W PIWIE
Mięso duszone w ciemnym piwie staje się niezwykle kruche i nabiera głębokiego smaku. Egzotyki dodaje mu sok ze świeżo wyciśniętej pomarańczy.

50 g (1/3 szkl.) mąki
1 łyżeczka soli
pieprz
pół łyżeczki gałki muszkatołowej
900 g wołowiny bez kości, pokrojonej w dużą kostkę
3 łyżki oleju
25 g masła
2 duże cebule w krążkach
2 ząbki startego czosnku
1 łyżeczka brązowego cukru
600 ml ciemnego piwa
sok i skórka, starta z jednej pomarańczy
3 liście laurowe
1 Piekarnik podgrzać do temp. 180oC. Mąkę przesiać na talerz
nagrzanym do temperatury 220oCC a potem 20 minut w temp. 190oC.<br>&lt;gap&gt;<br>WOŁOWINA W PIWIE<br>Mięso duszone w ciemnym piwie staje się niezwykle kruche i nabiera głębokiego smaku. Egzotyki dodaje mu sok ze świeżo wyciśniętej pomarańczy.<br>&lt;gap&gt;<br>50 g (1/3 szkl.) mąki<br>1 łyżeczka soli<br>pieprz<br>pół łyżeczki gałki muszkatołowej<br>900 g wołowiny bez kości, pokrojonej w dużą kostkę<br>3 łyżki oleju<br>25 g masła<br>2 duże cebule w krążkach<br>2 ząbki startego czosnku<br>1 łyżeczka brązowego cukru<br>600 ml ciemnego piwa<br>sok i skórka, starta z jednej pomarańczy<br>3 liście laurowe<br>1 Piekarnik podgrzać do temp. 180oC. Mąkę przesiać na talerz
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego