Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 8
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
łyżki oleju, po kilka gałązek natki pietruszki i kolendry, 2 kawałki kory cynamonu, 1/2 łyżeczki kurkumy, szczypta szafranu, 2 łyżki soli, 1 łyżeczka pieprzu
Ciecierzycę namoczyć na noc, a następnego dnia gotować 1 godz. pod przykryciem. Mięso umyć, osączyć i pokroić na spore kawałki. Podsmażyć na oleju, przełożyć do garnka, dodać skrzydełka i korpusy kurczaka, ciecierzycę, połowę masła, wlać 3 l wody, dodać sól, pieprz, szafran, kurkumę, cynamon oraz gałązki natki pietruszki i kolendry.
Pomidory sparzyć, obrać i pokroić na ćwiartki. Cebule, marchew, rzodkiew, cukinię oraz dynię oczyścić, opłukać i pokroić na duże kawałki. Pomidory, marchew, rzodkiew i cebulę dodać
łyżki oleju, po kilka gałązek natki pietruszki i kolendry, 2 kawałki kory cynamonu, 1/2 łyżeczki kurkumy, szczypta szafranu, 2 łyżki soli, 1 łyżeczka pieprzu<br>Ciecierzycę namoczyć na noc, a następnego dnia gotować 1 godz. pod przykryciem. Mięso umyć, osączyć i pokroić na spore kawałki. Podsmażyć na oleju, przełożyć do garnka, dodać skrzydełka i korpusy kurczaka, ciecierzycę, połowę masła, wlać 3 l wody, dodać sól, pieprz, szafran, kurkumę, cynamon oraz gałązki natki pietruszki i kolendry.<br>Pomidory sparzyć, obrać i pokroić na ćwiartki. Cebule, marchew, rzodkiew, cukinię oraz dynię oczyścić, opłukać i pokroić na duże kawałki. Pomidory, marchew, rzodkiew i cebulę dodać
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego