Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Cosmopolitan
Nr: 7
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
tylko mieszanie migdałowego mleczka. Oblężenie przeżywa też prowincja - każdy region ma swe kursy kulinarne. Można zostać mistrzem kuchni prowansalskiej, znawcą muli i ostryg, specjalistą od serów albo koneserem win. To ostatnie to najnowsze hobby grzecznych chłopców: zamiast na płyty polujesz na wybrany rocznik Chateau Mouton.

Jak smakuje życie?

W Londynie grzeczne dziewczynki chodzą potańczyć do Twice and Nice w szpilkach i eleganckich sukniach, w Paryżu uczą się gotowania w szkole imienia Augusta Escoffier, w Warszawie...
Przychodzi Joasia Łopaciuk, pytam o paryską szkołę Ritza. - Ach, wielki dyplom Escoffiera - mówi. - To ten, co razem z Caesarem Ritzem założył pierwszą na świecie restaurację á
tylko mieszanie migdałowego mleczka. Oblężenie przeżywa też prowincja - każdy region ma swe kursy kulinarne. Można zostać mistrzem kuchni prowansalskiej, znawcą muli i ostryg, specjalistą od serów albo koneserem win. To ostatnie to najnowsze hobby grzecznych chłopców: zamiast na płyty polujesz na wybrany rocznik Chateau Mouton.<br><br>&lt;tit&gt; Jak smakuje życie?&lt;/&gt;<br><br>W Londynie grzeczne dziewczynki chodzą potańczyć do Twice and Nice w szpilkach i eleganckich sukniach, w Paryżu uczą się gotowania w szkole imienia Augusta Escoffier, w Warszawie... <br>Przychodzi Joasia Łopaciuk, pytam o paryską szkołę Ritza. - Ach, wielki dyplom Escoffiera - mówi. - To ten, co razem z Caesarem Ritzem założył pierwszą na świecie restaurację á
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego