Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
bułce, usmaż n oleju na złoty kolor. Świetne danie obiadowe - smakuje z frytkami, ziemniakami, surówką...
Gulaszowy przysmak
Składniki:
Zupa gulaszowa Knorr
mięso wieprzowe gulaszowe - 250 g
woda - 150 ml = 2/3 szklanki
olej - 3 łyżki
papryka czerwona - 1 szt.
Pokrajane w kostkę mięso pokrop olejem, dodaj 1/2 torebki zupy gulaszowej KNORR i odstaw na chwilę. W tym czasie podsmaż na gorącej patelni z odrobiną oleju pokrajana drobno paprykę; kiedy się przyrumieni dodaj mięso i wszystko razem (mieszając!) smaż jeszcze przez 10 minut (jeśli to mięso wieprzowe) lub 15-20 minut (jeśli to mięso mieszane). Następnie wlej na patelnię rozmieszaną ze
bułce, usmaż n oleju na złoty kolor. Świetne danie obiadowe - smakuje z frytkami, ziemniakami, surówką...<br>Gulaszowy przysmak<br>Składniki:<br>Zupa gulaszowa &lt;name type="org"&gt;Knorr&lt;/&gt;<br>mięso wieprzowe gulaszowe - 250 g<br>woda - 150 ml = 2/3 szklanki<br>olej - 3 łyżki<br>papryka czerwona - 1 szt.<br>Pokrajane w kostkę mięso pokrop olejem, dodaj 1/2 torebki zupy gulaszowej &lt;name type="org"&gt;KNORR&lt;/&gt; i odstaw na chwilę. W tym czasie podsmaż na gorącej patelni z odrobiną oleju pokrajana drobno paprykę; kiedy się przyrumieni dodaj mięso i wszystko razem (mieszając!) smaż jeszcze przez 10 minut (jeśli to mięso wieprzowe) lub 15-20 minut (jeśli to mięso mieszane). Następnie wlej na patelnię rozmieszaną ze
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego