Typ tekstu: Strona internetowa
Autor: Witold Karol Borowski
Tytuł: strona o książkach, fotografii, Bieszczadach, żółwiach i kulinariach
Rok: 2003
6 kg
smalec
20 dag
śliwki suszone (węgierki, mocno dymione)
0,4 kg
rodzynki
10 dag
borowiki suszone (ewentualnie pół na pół z podgrzybkami)
jeśli grzyby dajemy świeże - trzy razy więcej

12 dag
miód (lejący i naturalnie, że naturalny)
4 łyżki
cebule (średniej wielkości)
2 sztuki
owoce jałowca
24 sztuki
igliwie jałowca (świeże)
2 łyżeczki
piwo "Leżajsk" jasne, pełne (najlepiej beczkowe)
1/2 litra
PRZYPRAWY: sól (z umiarem), pieprz mielony (mało), pieprz czarny (24 kulki), ziele angielskie (12 kulek), liść laurowy (kilka), majeranek (średnio), szałwia (ciut), mięta (listek).
do smaku
widok na Bieszczady
12 westchnień


Przyrządzanie
Dzień Pierwszy:
Przygotuj wielki gar
6 kg<br>smalec<br>20 dag<br>śliwki suszone (węgierki, mocno dymione)<br>0,4 kg<br>rodzynki<br>10 dag<br>borowiki suszone (ewentualnie pół na pół z podgrzybkami)<br>jeśli grzyby dajemy świeże - trzy razy więcej<br><br>12 dag<br>miód (lejący i naturalnie, że naturalny)<br>4 łyżki<br>cebule (średniej wielkości)<br>2 sztuki<br>owoce jałowca<br>24 sztuki<br>igliwie jałowca (świeże)<br>2 łyżeczki<br>piwo "Leżajsk" jasne, pełne (najlepiej beczkowe)<br>1/2 litra<br>PRZYPRAWY: sól (z umiarem), pieprz mielony (mało), pieprz czarny (24 kulki), ziele angielskie (12 kulek), liść laurowy (kilka), majeranek (średnio), szałwia (ciut), mięta (listek).<br>do smaku<br>widok na Bieszczady<br>12 westchnień<br><br><br>Przyrządzanie<br>Dzień Pierwszy:<br>Przygotuj wielki gar
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego