6 kg<br>smalec<br>20 dag<br>śliwki suszone (węgierki, mocno dymione)<br>0,4 kg<br>rodzynki<br>10 dag<br>borowiki suszone (ewentualnie pół na pół z podgrzybkami)<br>jeśli grzyby dajemy świeże - trzy razy więcej<br><br>12 dag<br>miód (lejący i naturalnie, że naturalny)<br>4 łyżki<br>cebule (średniej wielkości)<br>2 sztuki<br>owoce jałowca<br>24 sztuki<br>igliwie jałowca (świeże)<br>2 łyżeczki<br>piwo "Leżajsk" jasne, pełne (najlepiej beczkowe)<br>1/2 litra<br>PRZYPRAWY: sól (z umiarem), pieprz mielony (mało), pieprz czarny (24 kulki), ziele angielskie (12 kulek), liść laurowy (kilka), majeranek (średnio), szałwia (ciut), mięta (listek).<br>do smaku<br>widok na Bieszczady<br>12 westchnień<br><br><br>Przyrządzanie<br>Dzień Pierwszy:<br>Przygotuj wielki gar