Typ tekstu: Druki ulotne
Tytuł: reklamy kulinarne
Rok: 2003
maśle.
* Zalać litr wrzątku, wrzucić opłukany ryż. Doprawić do smaku szczyptą tymianku, wegetą, solą oraz pieprzem. Gotować na wolnym ogniu około 20 minut, aż składniki będą miękkie.
* Ugotowaną zupę zmiksować, wlać na talerze. Każdą porcję posypać posiekaną natką oraz ozdobić kleksem kwaśnej śmietany.
***
Składniki: 60 dag kaszanki, 70 dag kwaskowatych jabłek, cebula, 3 łyżki masła, majeranek. mielona papryka, sól, pieprz.
Przygotowanie:
* Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Obsmażyć je z obu stron na rozgrzanej połowie masła. Oprószyć majerankiem, papryką, solą i pieprzem.
* Kaszankę podgrzać we wrzątku, pokroić na kawałki, obsmażyć na reszcie masła razem z talarkami cebuli.
* Kaszankę ułożyć
maśle.<br>* Zalać litr wrzątku, wrzucić opłukany ryż. Doprawić do smaku szczyptą tymianku, wegetą, solą oraz pieprzem. Gotować na wolnym ogniu około 20 minut, aż składniki będą miękkie.<br>* Ugotowaną zupę zmiksować, wlać na talerze. Każdą porcję posypać posiekaną natką oraz ozdobić kleksem kwaśnej śmietany.<br>***<br> Składniki: 60 dag kaszanki, 70 dag kwaskowatych jabłek, cebula, 3 łyżki masła, majeranek. mielona papryka, sól, pieprz.<br>Przygotowanie:<br>* Jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w plastry. Obsmażyć je z obu stron na rozgrzanej połowie masła. Oprószyć majerankiem, papryką, solą i pieprzem.<br>* Kaszankę podgrzać we wrzątku, pokroić na kawałki, obsmażyć na reszcie masła razem z talarkami cebuli.<br>* Kaszankę ułożyć
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego