Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Kuchnia
Nr: 2
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1998
przed zakończeniem gotowania marchewki dodać brokuły. Warzywa zdjąć z ognia i osączyć na sicie. Czosnek obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Dodać warzywa i lekko przesmażyć. Od razu wykładać na talerze.

OWOCE W KREMIE HISZPAŃSKIM
3 owoce kiwi, 2 pomarańcze (30 dag), 15 dag mrożonych czerwonych porzeczek, 15 dag mrożonych jagód, 20 dag masła, 2 łyżki mąki pszennej, 1 1/2 szklanki mleka, 6 żółtek, 1 szklanka cukru, cukier waniliowy (1,6 dag)
Z mąki i połowy masła zrobić białą zasmażkę, wlać zimne mleko, zagotować, stale mieszając, i zmiksować na gładką masę. Dodać cukier i, nadal mieszając, ponownie zagotować. Krem ostudzić
przed zakończeniem gotowania marchewki dodać brokuły. Warzywa zdjąć z ognia i osączyć na sicie. Czosnek obrać, posiekać i zeszklić na maśle. Dodać warzywa i lekko przesmażyć. Od razu wykładać na talerze.<br><br>&lt;tit1&gt;OWOCE W KREMIE HISZPAŃSKIM&lt;/tit1&gt;<br>3 owoce kiwi, 2 pomarańcze (30 dag), 15 dag mrożonych czerwonych porzeczek, 15 dag mrożonych jagód, 20 dag masła, 2 łyżki mąki pszennej, 1 1/2 szklanki mleka, 6 żółtek, 1 szklanka cukru, cukier waniliowy (1,6 dag)<br>Z mąki i połowy masła zrobić białą zasmażkę, wlać zimne mleko, zagotować, stale mieszając, i zmiksować na gładką masę. Dodać cukier i, nadal mieszając, ponownie zagotować. Krem ostudzić
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego