Typ tekstu: Prasa
Tytuł: Lubię gotować
Nr: 6
Miejsce wydania: Warszawa
Rok: 1999
mąki pszennej, sól, pieprz
Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach wody, rozgrzać i połączyć z bitą śmietaną. Dodać 1 łyżkę skórki pomarańczowej i jagody (2 łyżki jagód zostawić do przybrania). Dno i boki tortownicy wyłożyć bezami, środek wypełnić kremem jagodowym. Przybrać jagodami i skórką pomarańczową.
Przed podaniem wstawić na 2 godz. do lodówki
mąki pszennej, sól, pieprz<br>Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Żelatynę namoczyć w 2 łyżkach wody, rozgrzać i połączyć z bitą śmietaną. Dodać 1 łyżkę skórki pomarańczowej i jagody (2 łyżki jagód zostawić do przybrania). Dno i boki tortownicy wyłożyć bezami, środek wypełnić kremem jagodowym. Przybrać jagodami i skórką pomarańczową.<br>Przed podaniem wstawić na 2 godz. do lodówki
zgłoś uwagę
Przeglądaj słowniki
Przeglądaj Słownik języka polskiego
Przeglądaj Wielki słownik ortograficzny
Przeglądaj Słownik języka polskiego pod red. W. Doroszewskiego